BiH

Bosančić: DNS sa penzionerima nema budućnost

Bosančić: DNS sa penzionerima nema budućnost
Foto: N.N. | Bosančić: DNS sa penzionerima nema budućnost

BANJALUKA - Sekretar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Boran Bosančić izjavio je danas Srni da je odluka Predsjedništva DNS-a da iz članstva stranke isključi nekoliko visokih stranačkih funkcionera i da raspusti Gradski odbor Banjaluka u stilu odluka koje su donesene u posljednjih sedam dana i da je to politika potpune dezorijentisanosti koja vodi stranku na slijepi kolosijek.

Govoreći o imenovanju Povjereništva za Banjaluku na čelu sa Stankom Stanićem i izjavi predsjednika DNS-a Marka Pavića da žele da sačuvaju autohtoni DNS, Bosančić je istakao da mu nije jasno kako autohtoni DNS mogu da predstavljaju ljudi koji su većinom pola godine ili godinu u stranci, a svi manje od dvije godine.

"Stanko Stanić nije aktivan u DNS-u 12 godina, a Mira Popović i Ostoja Barašin su u penziji, kao i predsjednik stranke Marko Pavić, i moguće je očekivati da na sljedećim izborima parola DNS-a bude `Sa penzionerima u sigurnu budućnost`", rekao je Bosančić.

Komentarišući odluku o raspuštanju Gradskog odbora Banjaluka, Bosančić je istakao da ništa nije završeno do sjednice Glavnog odbora DNS-a i da će nastaviti da se bore.

"Povjereništvo koje je formirao Pavić po svom ličnom nahođenju može da potvrdi sve - i ono što jeste i što nije normalno. Očekujemo od Glavnog odbora da shvati ozbiljnost situacije i da stavi van snage odluke Predsjedništva stranke kako bi DNS ostao jedinstven", istakao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, odluka o raspuštanju Gradskog odbora Banjaluka je i dio dosadašnjih nastojanja da Prijedor konstantno bude najdominantniji.

"Činjenica je da je na posljednjim parlamentarnim izborima Banjaluka imala veći broj glasova nego kompletna prijedorska regija, iako dvije trećine funkcionera dolaze iz Prijedora, a iz Banjaluke nije dolazila ni petina ukupnog broja funkkcionera. Očito je da neki ne mogu da oproste što smo imali bolji rezultat od njih i što smo na taj način pokazali da DNS stanuje u Banjaluci", kaže Bosančić.

On je istakao da u ovom momentu niko ne može znati kada bi mogla da bude održana sjednica Glavnog odbora DNS-a s obzirom na to da je zakazuje predsjednik stranke.

"Vjerujem da Pavić neće htjeti da zakaže sjednicu Glavnog odbora jer nije moguće obezbijediti bilo kakvo sučeljavanje demokratije u rukovodstvu stranke, ali mi ne isključujemo ni održavanje Skupštine DNS-a. Vrlo brzo će reagovati mnoge lokalne organizacije. Predsjedništvo koje se odrodilo od svog članstva i birača ne može da bude prihvaćeno na ovaj način", istakao je Bosančić.

Ocijenio je da je očito da je na ovaj način izabrana politika potpune izolacije.

"DNS nema nijednog ozbiljnog koalicionog partnera i povjerenje u bilo koga i poslanički klub djeluje blijedo i intertno. Ne zna se da li DNS predstavlja poziciju ili opoziciju i to se zove politika slijepog kolosijeka", naglasio je Bosančić.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je danas u Banjaluci da iz stranke budu isključeni Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović, Nedeljko Čubrilović, Damir Ćopić i Milan Dakić, te da raspusti Gradski odbor u Banjaluci i imenuje povjereništvo u tom gradu sa Stankom Stanićem na čelu.

Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Klub poslanika DNS-a predložio je juče Duška Ivića za predsjednika parlamenta, dok je grupa poslanika iz te stranke uputila prijedlog da za predsjednika 10. saziva parlamenta bude izabran Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je izabran za predsjednika novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske jer je za njega glasao 51 poslanik, a 29 je bilo protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije