BiH

Bosić: Nema uslova za prekompoziciju vlasti na nivou BiH

Bosić: Nema uslova za prekompoziciju vlasti na nivou BiH
Bosić: Nema uslova za prekompoziciju vlasti na nivou BiH

SARAJEVO- Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da ova stranka, kao i ostale koje čine Savez za promjene, smatra da nema uslova za promjenu skupštinske većine na nivou BiH.

Bosić je naveo da je takav stav tokom nedavnog razgovora prenio i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

"Mi smo potpisali Sporazum sa SDA i DF i imamo neke rezultate u funkcionisanju izvršne vlasti. Naša saradnja sa DF-om je potpuno korektna u proteklom periodu", rekao je Bosić za sarajevsko "Oslobođenje".

On je ocijenio da DF-ov ministar Slavko Matanović "radi svoj posao i ima rezultate", tako da ne vidi razlog zašto bi se sada podržala neka prekompozicija vlasti na nivou BiH.

"Što se tiče Federacije BiH, to nije naš posao. Prema tome, nemam nikakav uticaj, niti želju da se miješam. To je naš stav. Doduše, mi nismo ni postavljeni pred dilemu hoće li biti promjene ili neće, bio je to razgovor oko mogućih ishoda, a ako me pitate šta predviđam - predviđam da ostaje ovakva parlamentarna većina na nivou BiH", rekao je Bosić.

Lider SDS-a je ponovio da je za ovu stranku neprihvatljiva bilo kakva saradnja sa SNSD-om Milorada Dodika, niti "bilo kakvo uvlačenje Dodika u Savjet ministara".

"Tu možemo biti ili mi ili on. To je jasna situacija i jasan izbor. Ako neko misli da je bolje da bude SNSD umjesto Saveza za promjene, ako uspije skupiti skupštinsku većinu, to će i biti, ali u ovom trenutku ja ne vidim da je to moguće", rekao je Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije