BiH

Bosić: Proglasiti rat protiv korupcije, ispitati afere

Bosić: Proglasiti rat protiv korupcije, ispitati afere
Bosić: Proglasiti rat protiv korupcije, ispitati afere

BIJELJINA - Lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Bijeljini da se mora odmah proglasiti rat korupciji i organizovanom kriminalu u RS, te u taj, kako navodi, rat se mora ući beskompromisno, bez obzira o kome se radi i čiju ko knjižicu nosi.

‘’Taj rat se ili dobija ili gubi. Mi ćemo obećati hitno provođenje istraga u 24 najveće afere kao što se to dešava u Srbiji i Hrvatskoj. To od nas traži i Evropska unija, ali ono što je najvažnije, to traži naš narod ‘’ kategoričan je Bosić.

Kako je rekao narodu mora biti vraćen, dio opljačkanog novca i zato će prioritet svih prioriteta SDS-a biti zakon o ispitivanju porijekla imovine.

Na današnjoj programskoj skupštini ove stranke u Bijeljini predstavljena je nova „Bijela knjiga“ i poslate političke poruke kako SDS vidi budućnost RS, ali i najavljene i promjene u RS uz stav da će se „morati počistiti nered koji će SNSD ostaviti iza sebe u oktobru“.

SDS za naredni period ima, naglasio je Bosić u obraćanju učesnicima Skupštine SDS-a, dva osnovna prioriteta - bezbjednost RS i razvoj RS.

Podsjetio je i da, kao i prije svakih izbora od 2006. do danas, predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik počne obećavati glasačima referendum o nezavisnosti RS-a, „jer ne može pričati o zapošljavanju, ekonomiji, najnižim penzijama, a o kriminalu da se i ne govori“.

‘’Glasači u RS znaju da on neće raspisati referendum. Nije smio provesti i već raspisani referendum o vraćanju nadležnosti iz oblasti pravosuđa, a kako bi tek o nezavisnosti‘’ , istakao je predsjednik SDS-a i podsjetio da se 1993. godine Milorad Dodik zalagao za Vens-Ovenov plan, koji su građani RS 1993. godine odbili „i po kome RS ne bi ni postojala“.

‘’Mi Dodiku postavljamo samo dva pitanja u vezi referenduma: ima li nečiju garanciju za bezbjednost RS u tom slučaju i koje države bi podržale rezultate referenduma? To su dva pitanja koja nas interesuju, sve ostalo je avanturizam i populizam ‘’kategoričan je Bosić

Podsjetivši da je SDS nedavno potpisao zajedničku izjavu o evropskim vrijednostima s Evropskom narodnom strankom i strankama iz BiH, koje pripadaju toj najvećoj grupaciji evropskih stranaka desnog centra, Bosić je dodao da njihovo opredjeljenje nije izolacija RS i SDS-a, već saradnja.

‘’I taj čin su prozvali probosanskom politikom. Vidim da nisu ni pročitali dokument koji je javan i nalazi se na našoj internet stranici. U njemu nema ništa što je protiv interesa RS, naprotiv, to je dokument o slobodi, uvažavanju, socijalnoj tržišnoj privredi, pravnoj državi. To su principi kojima teži SDS‘’, rekao je on.

Na Skupštini stranke je govorio i o problemima s kojima se suočavaju građani RS, nezaposlenosti, kao i o tome kako je Vlada RS uzela pare opšinama, a narod dolazi kod načelnika da im riješe egzistencijalne probleme.

‘’SDS je spreman da ponovo preuzme odgovornost za RS i danas predstavlja Bijelu knjigu 2014. kao dokument koji je politička platforma iz koje će proizaći izborni program stranke - imamo šta da ponudimo, imamo jasan plan i imamo kadrove koji mogu sprovesti taj plan’’ kazao je Mladen Bosić i dodao da su pozvali sve političke stranke, nevladine organizacije, pojedince i sve one koji shvataju da su RS hitno potrebne duboke i korjenite promjene, da udruže snage u tom pravcu.

Skupštini SDS-a, kojoj su prisustvovali i lideri opozicije u RS, obratio se i visiki funkcioner SNS-a Nikola Selaković koji je prenio pozdrave Aleksandra Vučića i istakao da najveća stranka u Srbiji ne zaboravlja podršku koju je njima ranije dao SDS i želi da im je uzvrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije