BiH

Bosić će odgovarati za klevetu, a ne za mišljenje

Bosić će odgovarati za klevetu, a ne za mišljenje
Bosić će odgovarati za klevetu, a ne za mišljenje

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da je istup predsjednika SDS-a Mladena Bosića povodom najavljenog suđenja za klevetu, vjerovatnije, pritisak na sud nego legitimna odbrana pozivanjem na slobodu izražavanja.

"Način na koji Mladen Bosić komentariše predstojeći sudski proces u kojem će morati da dokaže kako sam tobože ukrao milione, najbolje govori o karakteru i SDS, ali i Bosićevom karakteru", rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnju Bosićevu izjavu da će "vrlo rado na sudu dokazivati direktnu odgovornost Milorada Dodika za korupciju".

Dodik je rekao da Bosića nije tužio zbog izjava koje se odnose na privatizaciju, referendum ili borbu protiv kriminala i korupcije, jer je riječ o ozbiljnim političkim pitanjima, na koja Bosić kao opozicionar može da ima svoje mišljenje.

"To je tako u svakom demokratskom društvu. Ali, tvrditi da sam ukrao milionske iznose, nije i ne može biti politički stav. To je teška kleveta za koju će Bosić morati da odgovara pred nadležnim sudom.

Umjesto što pažnju javnosti usmjerava na krivi kolosjek pričajući kako ga nisam tužio za mišljenje, predlažem mu da se ozbiljno priprema za suđenje, na kojem će odgovarati ne za mišljenje, već za klevetu", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije