BiH

Brkić: Zaključiti sporazume o saradnji u oblasti EU integracija

Brkić: Zaključiti sporazume o saradnji u oblasti EU integracija
Brkić: Zaključiti sporazume o saradnji u oblasti EU integracija

SARAJEVO - Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić rekao je da je, u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, pokrenuta procedura za zaključivanje sporazuma o saradnji u oblasti EU integracija sa nekoliko zemalja regiona.

Brkić je učestvovao je na konferenciji "Integracija zapadnog Balkana u EU: cilj koji treba ispuniti", koja je u Stokholmu održana u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Švedske i Predstavništva Evropske komisije u Stokholmu.

On je istakao da je BiH posvećena jačanju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, što je ključan element u procesu približavanja EU, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Govoreći o aktivnostima i progresu BiH na putu ka EU, Brkić je istakao stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i pozitivan Izvještaj Evropske komisije o BiH za 2015. godinu.

On je naglasio da su vlasti u BiH fokusirane na nastavak provođenja Reformske agende, uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije i prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema njegovim riječima, BiH je snažno posvećena daljem razvoju i jačanju političkog dijaloga sa EU o bilateralnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Kao izraz jačeg institucionalnog povezivanja BiH i EU, naveo je održavanje prvih sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje i Odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije