BiH

Broje glasove sa još 14 birališta

Broje glasove sa još 14 birališta
Broje glasove sa još 14 birališta

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluku kojom se nalaže brojanje glasačkih listića sa 14 biračkih mjesta u 12 osnovnih izbornih jedinica za pojedine izborne nivoe.

Brojanje glasačkih listića naloženo je za osnovne izborne jedinice: Tuzla, Novi Travnik, Stari Grad Sarajevo, Maglaj, Visoko, Milići, Mostar, Vitez, Čapljina, Srebrenica, Novi Grad Sarajevo i Centar Sarajevo.

Brojanje će se obaviti sutra sa početkom u 15.00 časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u prisustvu izbornih posmatrača, najavljeno je na današnjoj sjednici CIK-a u Sarajevu.

Nalog je uslijedio nakon što je glavni kontrolor za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za opšte izbore 2014. godine podnio Centralnoj izbornoj komisiji BiH izvještaj po kojem nije moguće verifikovati rezultate izbora na ovim biračkim mjestima sa zbirnog obrasca koji su sačinili birački odbori.

Brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati akreditovani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje, i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Podnesak Opštinskog odbora Saveza za bolju budućnost iz Kaknja sa zahtjevom za ponovno brojanje glasova u opštinskoj izbornoj jedinici Visoko, CIK je odbio kao preuranjen, kao i isti zahtjev koalicije HSP BiH-DSI u Odžaku.

Žalbe Posavske stranke na rješenja Opštinske izborne komisije u Odžaku odbijene su kao neosnovane, a jedna žalba vraćena je Opštinskoj izbornoj komisiji u Odžaku na ponovno odlučivanje.

Naredna sjednica CIK-a najavljena je za sutra u 11.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije