BiH

CIK: Ivanki Marković i Denisu Šuliću mandati u NSRS

CIK: Ivanki Marković i Denisu Šuliću mandati u NSRS
Foto: Arhivska fotografija | CIK: Ivanki Marković i Denisu Šuliću mandati u NSRS

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH objavila je danas odluku prema kojoj je mandate za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske dodijelila Ivanki Marković iz SDS-a, koja se izjasnila kao Hrvatica, te Denisu Šuliću, iz SNSD-a, koji se izjasnio da je Bošnjak.

Prema ovoj odluci, Markovićeva je dobila mandat umjesto Milanka Mihaljice (Srbin) iz koalicije SDS-SRSRS-SRS, dok je Šuliću dodijeljen mandat umjesto Radovana Vukovića (Srbin) iz SNSD-a.

Ova odluka je donesena je tako što se postupilo po rješenju Suda BiH, koji je ustanovio da Komisija nije pravilno postupila kod dodjele mandata u NSRS.

Kada je riječ o odluci Suda BiH kojom je prihvatio žalbu političkih stranaka koje su uputile apelaciju o nacionalnom izjašnjavanju Nine Bukejlović (SDS) na način da ona neće moći dobiti mandat u Narodnoj skupštini RS kao Bošnjakinja, iz CIK-a su naveli da će po ovom pitanju još odlučiti.

Takođe, CIK je donio i odluku o potvrđivanju rezultata izbora kada je riječ o Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a u skladu sa ranijom dopunom odluke. Tako je potvrđen kompenzacioni mandat Miomirki Melank iz Naše stranke, a odbačene su žalbe iz SDP-a i SBB-a.

Žalba je upućena s navodima da je CIK donio odluku kojom je dodijelio kompenzacioni mandat Miomirki Melank (Naša stranka), a koja se uopšte nije nalazila na kompezancionoj listi.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije