BiH

Čavara ponovo traži informaciju od Ustavnog suda

Čavara ponovo traži informaciju od Ustavnog suda
Čavara ponovo traži informaciju od Ustavnog suda

SARAJEVO - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara ponovo je zatražio informaciju od Ustavnog suda FBiH - kada će riješiti Zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa kod smjene Vlade FBiH, saopšteno je uz Kabineta predsjednika FBiH.

S obzirom na to da se Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine još nije odlučilo o ovom predmetu, Čavara podsjeća da je Predstavniči dom Parlamenta Federacije BiH 12.2.2013.godine donio Odluku o nepovjerenju Vladi Federacije BiH, kao i da je Dom naroda ovog parlamenta 15.2.2013.godine u postupku većinskog glasanja sa 38 glasova „ZA“ donio Odluku o smjeni Vlade FBiH „izabrane“ 17.3.2011.godine. 

S obzirom na ovu Odluku Doma naroda Klub Bošnjaka je, kako se navodi, tražio izjašnjavanje po pravilu odlučivanja o vitalnom interesu, zbog čega Odluka o smjeni Vade FBiH nije stupila na snagu.

''Imajući u vidu značaj ove Odluke u provedbi odluka Parlamenta Federacije BiH te poštivanja načela ustavnosti i zakonitosti neophodno je žurno donošenje odluke, stoga predsjednik FBiH očekuje da ga informiraju kada će donijeti odluku po navedenom zahtjevu Parlamenta FBiH'', saopšteno je. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije