BiH

Čavara posjetio Odžak i Orašje

Čavara posjetio Odžak i Orašje
Čavara posjetio Odžak i Orašje

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić posjetili su danas opštine Odžak i Orašje.

U saopštenju iz kabineta predsjednika FBiH navodi se da je delegaciju u ime opštine Odžak primio načelnik Hajrudin Hadžidedić i predsjednik Skupštine opštine Jakov Ivanković koji su govorili o započetim projektima na području opštine, projektima za koje je pripremljena dokumentacija, te prioritetima ove lokalne zajedice u naredne dvije godine.

U radnom dijelu sastanka učestvovali su i poslanik u Skupštini Posavskog kantona Ilija Ilić, te Alija Kusur, potpredsjednik kantonalne Vlade, koji su kao prioritete postavili problem vodosnabdijevanja i održavanja regionalnog puta Odžak - Orašje.

Čavara je istakao potrebu čvršćeg povezivanja i saradnje federalnih vlasti sa opštinom Odžak, stavljajući težište na prošlogodišnje poplave, ovogodišnju sušu i nastavak izgradnje auto-puta na koridoru "Pet ce".

On je naglasio da je opština Odžak pozitivan primjer međunacionalno uređene sredine, te zaslužuje poseban odnos i brigu.

Tokom posjete Čavare, Dedića i Ramića opštini Orašje domaćini su bili načelnik Đuro Topić, predsjednik Skupštine opštine Jelena Čolić, te poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Blaž Župarić i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Đuro Delić.

Načelnik Topić upoznao je prisutne o prioritetnim problemima iz oblasti poljoprivrede koje treba riješiti, odnosno neisplaćenim podsticajima zbog kojih su bili organizovani protesti poljoprivrednika i blokada granice, kao i o nastavku posla komasacije zemljišta i proširenju kanalske mreže.

Načelnik je podsjetio da je u prošlogodišnjim poplavama oštećeno 2.180 stambenih objekata, od kojih 400 još nije dobilo nikakva novčana sredstava za obnovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije