BiH

Čavić: Pažnju usmjeriti ka zapošljavanju i borbi protiv korupcije

Čavić: Pažnju usmjeriti ka zapošljavanju i borbi protiv korupcije
Čavić: Pažnju usmjeriti ka zapošljavanju i borbi protiv korupcije

PRIJEDOR - Nosilac liste Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Dragan Čavić izjavio je večeras u Prijedoru da se nakon oktobarskih izbora pažnja mora usmjeriti ka zapošljavanju i da se mora prekinuti sa politikom nepotizma u toj oblasti.

"Dvije su osnovne stavke našeg programa, a to je ekonomska politika usmjerena ka zapošljavanju i energična borba protiv korupcije i kriminala na svim nivoima te zakonska deregulacija ove oblasti na način da se spriječi sukob interesa, da se spriječi da ljudi na legalan način uzimaju ogroman novac od države i da za to nikom ne odgovaraju", rekao je Čavić na predizbornoj tribini.

On je dodao da je to jedino moguće ako sa vlasti odu oni koji to čine i oni koji su napravili takvo zakonodavstvo da se to tako moglo raditi.

"Ne znam da li ljudima treba bolji stimulans za izlazak na izbore od trenutnog stanja u društvu", rekao je Čavić.

On je rekao da je NDP do sada imao pet poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da vjeruje da će se nakon ovih izbora taj broj povećati.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Radomir Pašić istakao je da je osnovni cilj ove stranke ekonomski oporavak, te da ova stranka ima izrađen ekonomski program.

"Neke stvari se moraju pokrenuti sa mrtve tačke, jer je dosta zaduživanja po osnovu inostranih kredita. Određene investicije koje se budu ulagale treba da budu u ekonomski razvoj, a ne u infrastrukturu koji neće doprinijeti boljitku u našem društvu", rekao je Pašić i dodao i da se mora stvoriti povoljan privredni i ekonomski ambijent, a zaustaviti kriminal i korupcija.

Kandidat koalicije PDP-NDP za Parlamentarnu skupštinu BiH Slađana Banjac istakla je da će se zalagati za afirmaciju malih i zapostavljenih rubnih opština, kao što je Drinić, odakle ona dolazi.

"Nas su aktuelne vlasti godina ignorisale i sjete nas se samo pred izbore, a ne znaju da je nas tamo sve manje, da mladi odlaze i da više nema ko da glasa", rekla je Banjac.

Ona je navela da prirodna bogatstva treba pravilno iskoristiti, a to će se desiti ako država nešto preduzme i nađe instrumente da pokrene privredu i poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije