BiH

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva
Foto: Arhivska fotografija | Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva
Srna

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je večeras u Banjaluci da će kada dođe na vlast nakon izbora 7. oktobra predložiti set zakona koji će značiti potpunu reorganizaciju sudova i tužilaštava u Republici Srpskoj i promijeniti odnos prema cijelom sistemu institucija za sprovođenje zakona.

"Ovaj set zakona će konačno stvoriti uslove da tužioci i sudije odgovaraju za svoj nerad i neprocesuiranje afera", naglasio je Čavić na tribini u banjalučkom naselju Rosulje.

On je naveo da u BiH na godišnjem nivou, prema podacima Svjetske banke, koruptivnim kanalima odlazi oko 800 miliona KM, a u Srpskoj oko 350 miliona KM.

"Da ta sredstva ne odlaze tim kanalima imali bismo znatno povećane penzije i cijelu isplatu penzija isključivo iz doprinosa. Potrebna je odlučnost i donošenje zakona o utvrđivanju porijekla imovine imenovanih i izabranih lica. To će zajedno sa zakonom o sukobu interesa biti jedan od prvih paketa, u prvih mjesec dana koje mislim ponuditi Narodnoj skupštini", naglasio je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banjaluka Krsto Jandrić rekao je da je potrebno poboljšati životni standard, zaposliti mlade i omogućiti im da zasnuju porodice.

"U skladu sa našim sloganom `Tri koraka za bolju Srpsku` rekli smo šta ćemo uraditi kada dođemo na vlast. Sva suština je u ekonomiji - uštedama, stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta", istakao je Jandrić.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

BojanBL moler

to ćeš ti uraditi samo da dobiješ vlast i u RS

Pantelejmon

koliko treba decenija za to

Pantelejmon

pa ti to radiš i tvoja klapa još od e pa nikad nit vas to briga , manite se tih praznih priča kad nikada ništa niti možete niti hoćete da uradite

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije