BiH

Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis

Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis
Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis

SARAJEVO - Zbog borbi u Libiji, koje se vode i u samoj prijestonici Tripoliju, svi državljani BiH u toj zemlji su više puta pozvani da napuste tu zemlju, a njih četrdesetak je juče napustilo tu zemlju u pravcu Tunisa.

Kako je danas za Agenciju FENA izjavio pomoćnik ministra spoljnih poslova BiH Zoran Perković, prema informacijama ambasadora BiH u Libiji Ibrahima Efendića u toj zemlji ima do 300 državljana BiH i "svi oni su više puta pozvani da napuste Libiju".

Perković kaže da je jedna grupa, njih oko 40, jučer napustila Libiju u pravcu Tunisa.

‘’Po riječima ambasadora Efendića, u toku su borbe u samom Tripoliju, a granate su pale na nekih stotinjak metara od rezidencije bh. ambasadora. Predsjedništvo BiH je već donijelo odluku o povlačenju ambasadora na konsultacije, a pošto je on praktično jedini bh. diplomata u Tripoliju, Ambasada BiH ostaje na tehničkom nivou, s tehničkim sekretarom koji je zadužen da pazi na imovinu ambasade i da pruža konzularnu pomoć bh. državljanima u slučaju potrebe’’, rekao je Perković.

Dodao je da se bh. državljani, u slučaju nužde, mogu obratiti  i ambasadama prijateljskih zemalja s kojima postoji dogovor, kao što su Srbija i Turska, ali i bilo koje druge prijateljske zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije