BiH

Cilj 12 poslanika i veće učešće u vlasti

Cilj 12 poslanika i veće učešće u vlasti
Cilj 12 poslanika i veće učešće u vlasti

BRATUNAC - Nosilac kandidatske liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Spomenka Stevanović očekuje da dobar izborni rezultat stranke i veće učešće u vlasti.

"Za nas su izbori polaganje računa narodu za ono šta smo uradili u prethodnom periodu kao članovi vladajuće koalicije u Srpskoj. Očekujemo pozitivnu ocjenu i veću podršku građana", rekla je Stevanovićeva na predizbornoj tribini DNS-a u Bratuncu.

Ocijenivši dosadašnju predizbornu kampanju korektnom u zvorničkoj regiji, Stevanovićeva je istakla da DNS očekuje da u koaliciji sa NS i SRS imaju dva poslanika iz ove regije.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da DNS bilježi sve veći broj pristalica i članova, te da očekuje da će sa većim brojem poslanika imati veći uticaj u kreiranje programa razvoja Srpske i rada buduće vlade.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a za Birač Neđo Trninić rekao je da je cilj ove stranke da umjesto dosadašnjih šest u narednom skupštinskom sazivu ima 12 poslanika i dva predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i veći broj ministara u budućoj vladi.

Kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedma Ratko Majstorović rekao je da će se, ako bude izabran, zalagati za ekonomski oporavak i stvaranje uslova za poboljšanje položaja omladine i zapošljavanje mladih.

"Zalagaću se za podsticaj nataliteta u Srpskoj, posebno u njenom istočnom dijelu gdje opštine po broju stanovnika postaju mjesne zajednice", rekao je Majstorović.

Kandidat DNS-a za narodnog poslanika iz opštine Bratunac Milijan Vujić rekao je da je prioritet ove stranke očuvanje Republike Srpske u dejtonskim granicama i ovlaštenjima, te da će se zalagati za ekonomski oporavak i zapošljavanje, kao i jaču borbu protiv kriminala i korupcije.

Kandidat bratunačkog DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH LJubiša Alempić rekao je da će se, ako bude izabran, boriti za bolji položaj Republike Srpske u BiH i poštovanje odredbi Dejtonskog sporazuma i ravnomjeran razvoj.

Na tribini DNS u bratunačkoj sportskoj dvorani bilo je 2.000 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije