BiH

"Cilj SM dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU"

"Cilj SM dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU"
"Cilj SM dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU"

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i novoimenovanog prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Distrikt Brčko Brucea G. Bertona.

Predsjedavajući Zvizdić je visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznao sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Naglasio je da je ključni cilj Savjeta ministara BiH dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Rekao je da je trenutni fokus usmjeren na realizaciju dogovorenih ciljeva i reformi.

Zvizdić je upoznao goste sa akcionim planom reformske agende koji je juče usvojen, kao i sa radom na aktiviranju MAP-a. On je rekao da je vidljiv napredak na knjiženju perspektivne vojne imovine i izrazio nadu da će ovi napori biti prepoznati u NATO kako bi se aktivirao MAP.

Visoki predstavnik je rekao da EU integracije nemaju alternative i da je vidljiv napredak BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, te da će međunarodna zajednica pomoći BiH na tom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je zamjeniku Bertonu poželio dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije