BiH

Članovi Komisije s rukovodstvom OBA o bezbjednosnim izazovima BiH

Članovi Komisije s rukovodstvom OBA o bezbjednosnim izazovima BiH
Članovi Komisije s rukovodstvom OBA o bezbjednosnim izazovima BiH

SARAJEVO - Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, predvođeni predsjedavajućim komisije Nikolom Špirićem, obavili su danas nadzornu posjetu i radni sastanak s rukovodstvom OSA-e BiH.

Tokom sastanka dogovoreni su dalji oblici saradnje, koji će u predstojećem periodu uključivati snažnu podršku Zajedničke komisije za aktivnosti i potrebe OBA-e BiH.

Takav vid podrške, rečeno je na sastanku, uključivaće značajan broj pitanja, od formalno-pravnih do finansijskih, s posebnim osvrtom na trenutne sigurnosne izazove u BiH i potrebu OBA-e BiH da, u saradnji s drugim agencijama i civilnim organima vlasti, adekvatno odgovori na predstojeće izazove.

Članovi Zajedničke komisije upoznati su danas i s cijelim nizom problema na koje OSA BiH nailazi tokom obavljanja redovnih poslova, te su dogovoreni modaliteti za prevazilaženje postojećeg stanja.

Takođe je dogovoren i redoslijed prioritetnih pitanja koja će se zajednički rješavati, te je istaknuto obostrano zadovoljstvo zbog interaktivne i dinamične saradnje i uzajamno trajno otvorenog komunikacijskog kanala, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije