BiH

Ćorić: Smjenama direktora protiv zloupotreba

Ćorić: Smjenama direktora protiv zloupotreba
Ćorić: Smjenama direktora protiv zloupotreba

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić smatra da su neophodne hitne promjene, poput današnjih na sjednici Skupštine grada, i najavio nastavak rekonstrukcije u gradskoj administraciji i javnim ustanovama i preduzećima.

“Stav SNSD-a i stranaka naše koalicije jeste da su neophodne korjenite promjene u načinu na koji se do sada upravljalo javnim preduzećima i ustanovama u nadležnosti grada Bijeljina. Stoga smo odlučili da razmotrimo nove smjene direktora i načelnika odjeljenja”, rekao je Ćorić.

On navodi da je SNSD i koalicija okupljena oko njega, kao odgovorni ljudi, ozbiljno razmišljala o svrsishodnosti takvog postupka.

"Naš cilj nisu pozicije ni funkcije. Do izbora je ostalo samo nekoliko mjeseci i optužbe političkih protivnika da nam je to cilj zaista su neozbiljne. Međutim, zaključili smo da će promjene, ipak, donijeti dva značajna rezultata za građane Bijeljine", rekao je Ćorić.

Prvo, navodi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, spriječiće se zloupotrebe javnih preduzeća i narodnog novca u političke, predizborne svrhe.

"Ovo će omogućiti fer i korektne izbore i građanima dati priliku da se slobodno i bez pritiska opredijele za najbolju opciju", kaže Ćorić.

Drugi, veoma važan benefit, kaže on, jeste mogućnost da se prije izbora dobije jasan pregled stanja u svim oblastima gradske uprave.

"Budući da vjerujemo u pobjedu koalicije, odmah nakon izbora pristupićemo rješavanju nagomilanih problema građana Bijeljine. Prilikom imenovanja novih rukovodilaca vodićemo se principom da to treba da budu profesionalni, obrazovani ljudi, sa jasnom vizijom, koji su posvećeni najboljem interesu Bijeljine i Semberije", naglasio je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije