BiH

Čorlija: Salihović ne želi da se radi na predmetu protiv Dudakovića

Čorlija: Salihović ne želi da se radi na predmetu protiv Dudakovića
Čorlija: Salihović ne želi da se radi na predmetu protiv Dudakovića

BANJALUKA - Bivši zamjenik glavnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Dragan Čorlija rekao je da glavni tužilac Goran Salihović nikada nije želio da se radi na predmetu protiv Atifa Dudakovića i da to od njega nikada nije ni tražio.

Čorlija, kojeg je u Salihović u avgustu prošle godine smijenio, tvrdeći da četiri godine nije ništa uradio u predmetu protiv Dudakovića, navodi da ga Salihović javno kompromituje da bi prikrio svoje slabosti i nesnalaženje u organizaciji i radu Tužilaštva.

"Predmet jeste dodijeljen meni, kao što mi je dodijeljeno 256 drugih predmeta. Radio sam na tom predmetu paralelno sa nekoliko drugih. Donio sam nekoliko tužilačkih odluka među kojima i optužnica protiv pet osumnjičenih", rekao je Čorlija za "Glas Srpske".

On kaže da bi ga Salihović oslobodio drugih predmeta da je želio da se radi na predmetu protiv Dudakovića.

Čorlija je dodao da je vidio da se dio dokumentacije iz tog predmeta čuva odvojeno u metalnoj kutiji u kancelariji glavnog tužioca, te da je posumnjao da, možda, postoji nečiji interes da se ne radi na tom predmetu.

Prema njegovim riječima, kada je tražio od Salihovića stručnog saradnika da krene sa otvaranjem dokaza, odredio mu je tek primljenog volontera, koji nije radnik Tužilaštva.

Na pitanje da li zna kome je dodijeljen slučaj zločina o kojima je dokumentaciju predao nekadašnji potpredsjednik Federaciji BiH Mirsad Kebo, Čorlija je rekao da je čuo da je za taj slučaj zadužen tužilac koji nema mnogo do odlaska u penziju i koji nikada nije radio na predmetima ratnih zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije