BiH

Ćosić: Izgradnja nove bolnice do sredine godine

Ćosić: Izgradnja nove bolnice do sredine godine
Ćosić: Izgradnja nove bolnice do sredine godine

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo LJubiša Ćosić očekuje da će izgradnja nove gradske bolnice početi najkasnije sredinom ove godine i ističe da postoji mogućnost da radovi krenu i na početku građevinske sezone.

"Od Vlade Republike Srpske smo dobili informaciju da je izrada glavnog projekta u toku, nakon čega će se tražiti model finansiranja", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Ćosić je istakao da će vrijednost radova iznositi do 30 miliona KM, a objekat će imati od 8.000 do 10.000 metara kvadratnih površine.

On je pozvao sve partije, zajedno sa SDS-om, da usaglase izjave o Bolnici Istočno Sarajevo i da se poštuju raniji dogovori o situaciji u toj ustanovi, te kritikovao paušalne i neistinite tvrdnje pojedinih narodnih poslanika.

"Izjavama da je katastrofalno stanje tjeramo ljude da se ne liječe u Bolnici, da se osjećaju nesigurno i da je izbjegavaju, a situacija realno nije bolja niti lošija nego u drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj", smatra Ćosić.

On je dodao da će za dva ili tri mjeseca biti otvoren novi poliklinički blok koji će "stvoriti bolje infrastrukturno stanje".

"Brinu nas i izjave da je jako teško i neodrživo stanje u Olimpijskom centru `Jahorina`. Tačno je da je Olimpijski centar izgubio sudski spor sa preduzećem `UPI`, ali neke partije ne žele da kažu da je opština Istočno Novo Sarajevo 2007. godine preduzeću `UPI` platila 700.000 KM, a 2012. godine 500.000 KM zbog izgubljene sudske presude", rekao je Ćosić.

S obzirom da je "UPI", preduzeće Vlade Srpske, Gradski odbor SNSD-a će predložiti da Olimpijski centar ostatak duga riješi sa Vladom.

"Takođe, zamolićemo gradske i zvaničnike SDS-a da riješe pitanje gradskog groblja u Miljevićima, jer je zemljište u vlasništvu preduzeće `UPI`, a mi već pregovaramo sa Vladom da se to prenese na opštinu", kaže Ćosić.

On je dodao da je uloženo više od 10 miliona KM u gradnju sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, od čega je osam miliona KM izdvojio grad Istočno Sarajevo.

"Sada nemamo ni dvorane ni rezultata. Gradska administracija nema kompletnu dokumentaciju. Na nadležnom sudu vodi se sudski proces na zahtjev opštine, što će vjerovatno završiti ničijom odgovornošću jer nema dovoljno dokumentacije", rekao je Ćosić.

On je demantovao izjavu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije da su loši uslovi u Srednjoškolskom centru "28. juni", navodeći da gradonačelnik nije upoznat sa projektom energetske efikasnosti vrijednosti jedan milion KM, koji se sprovodi zajedno sa Vladom Srpske.

Ćosić je pozvao Gradski odbor SDS-a da odblokira procese u opštini Trnovo, kako bi Skupština opštine mogla da nastavi rad i donese budžet za 2016. godinu.

"Želim da im poručim da ne daju paušalne i loše izjave koje će uzburkavati javnost. Pozivam ih na zajednički rad i smirivanje tenzija", istakao je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije