BiH

Čović: Brojniji narod poslao poruku Hrvatima

Čović: Brojniji narod poslao poruku Hrvatima
Foto: Ilustracija | Čović: Brojniji narod poslao poruku Hrvatima

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i kandidat ove stranke za hrvatskog člana Predsjedništva na proteklim izborima, Dragan Čović, izjavio je da je "brojniji narod u BiH poslao poruku Hrvatima.

''Igra koja se vodila zadnjih nekoliko mjeseci rezultirala je da je brojniji narod poslao poruku nama Hrvatima 'koliko god da ste homogeni ili se organizirali, ako dobijete 100 posto glasova mi ćemo vam izabrati predstavnike', to je jedna poruka koju treba iščitavati na pravi način, ali opet ne treba nasjesti na sve ono što nam se daje", rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH je dodao da je prvo potrebna promjena Ustava, pa tek onda Izbornog zakona.

"Ustavne odredbe se svakako moraju prilagoditi ambijentu u Bosni i Hercegovini i našim maštanjima o europskoj budućnosti i sve ono što mislimo napraviti u reorganiziranoj BiH, to bez izmjene Ustava svakako neće ići'', rekao je Čović uoči predstavljanja knjige profesora Bože Žepića, a komentirajući njegovu izjavu da prvo treba promijeniti Ustav pa tek onda Izborni zakon.

''Ovo što zagovara prof. Žepić, odluku Ustavnog suda, koja govori o legitimnom predstavljanju na svima administrativnim razinama, da se konstitutivnost definira kao nešto natkrovljujuće u samom Ustavu, ako to uspijemo s prijateljima uraditi onda ćemo dati šansu i jednom političkom zamahu neovisnosti u vlasti i sve ono što nas čeka, a puno je tih iskušenja'', rekao je Čović.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije