BiH

Čović: Izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende

Čović: Izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende
Foto: Predsjedništvo BiH | Čović: Izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da su izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende i pretpostavka vladavine prava, te da kao takve zahtijevaju široku programsku saradnju i podršku u postizbornom periodu.

Čović je, tokom sastanka sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u BiH Jaroslavom Lindenbergom, ponovio da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima prioritet, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su istakli da je neophodno što hitnije usvojiti budžet za sve nivoe vlasti, kako ne bi došlo do zastoja i blokada.

Konstatovano je da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, ali da postoji prostor za poboljšanje kada je u pitanju privredna saradnja, te da bi u tom smislu bilo dobro da Poljska bude zemlja partner Mostarskog sajma privrede 2020. godine.

Lindenberg ja rekao da BiH i u budućnosti može očekivati pomoć Poljske, koja će nastaviti da se zalaže za ulazak svih zemalja zapadnog Balkana u EU.

Sastanak s ambasadorom Velike Britanije

Čović se prethodno sastao s Ambasadorom Velike Britanije Metjuom Fildom, a tokom tog sastanka je istakao da je sa stanovišta poštovanja principa ustavnosti, demokratičnosti i vladavine prava, posebno važno obezbijediti zaštitu načela legitimnog predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima vlasti.

Čović je tokom sastanka najavio da će rješenje problema grada Mostara biti jedan od prioriteta njegovog budućeg političkog djelovanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o NATO, sagovornici su ocijenili da je potrebno dodatno intenzivirati sve aktivnosti, kako bi što prije bio aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije