BiH

Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om

SARAJEVO – "Morat će postojati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om, jer ako budemo ovisili o bilo kome nemamo rješenja. Onda se ništa neće promijeniti ni za naredna tri mjeseca. Znači, mora biti alternativa takvom rješenju i pošto je dominantno SDA zadužena da pokuša naći to rješenje pričekat ću ponedjeljak da čujem što se uspjelo uraditi", izjavio je za Fenu hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentarišući pokušaje da se deblokira izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Potvrdio je da je danas imao duži razgovor o toj temi s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem te da je i taj razgovor "išao u pravcu da bi se preko vikenda definitivno moralo znati kako će se riješiti problem s Klubom Srba u Domu naroda, odnosno da idućeg tjedna možemo završiti imenovanje predsjednika i dopredsjednika Federacije".

"Mislim da smo vrijeme potrošili i da smo došli u situaciju da se to sada mora završiti na bilo koji način", rekao je Čović.

Kaže da prema njemu nije bilo zahtjeva da se pristupi uspostavi izvršne vlasti na državnom nivou ne čekajući deblokadu procesa uspostavljanja vlasti u Federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije