BiH

Čović: Ne zanemariti opasnosti koje su vrlo blizu nas

Čović: Ne zanemariti opasnosti koje su vrlo blizu nas
Čović: Ne zanemariti opasnosti koje su vrlo blizu nas

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da je teroristički napad u Zvorniku, kada je ubijen jedan policajaca, a ranjena dva, pokazao koliko su svi izloženi opasnosti i da se one ne smiju zanemariti.

"Ovo je pokazatelj da se ne smiju zanemariti opasnosti koje su sada vrlo blizu nas i da se moramo drugačije organizovati da bi svi oni koji razmišljaju o takvim napadima u budućnosti znali da neće imati prostora za takve napade", poručio je Čović, koji je i lider HDZ-a BiH.

On je za "Dnevni avaz" rekao da je zbog toga veoma bitno da BiH ima sistem i da svi budu okrenuti jedni prema drugima.

"Jedino sistemom ovakve stvari možemo držati pod kontrolom", ocijenio je Čović i potvrdio da je, prema prvim informacijama od nosilaca obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti, dobio potvrdu da je riječ o terorističkom činu.

 Čović je izjavio da će se na današnjoj sjednici Predsjedništva, osim o informaciji o bezbjednosnoj situaciji u BiH, raspravljati i o tome da se teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku negativno ne odrazi povratnike u Republiku Srpsku.

"Uvijek jedna ovakva akcija ima i neku reakciju. Zato nam treba sistem da se ne desi da bilo ko ko je nevin ispašta zbog ovakvih stvari na bilo koji način", rekao je Čović.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije