BiH

Čović: Reorganizacijom BiH do ravnopravnosti Hrvata

Čović: Reorganizacijom BiH do ravnopravnosti Hrvata
Čović: Reorganizacijom BiH do ravnopravnosti Hrvata

GRUDE - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da Hrvati u BiH moraju stvoriti uslove u naredne dvije godine da reorganizacijom BiH obezbijede sebi apsolutno jednaka prava, koja imaju i druga dva naroda u BiH.

"Pozivam sve one koji su se umorili na ovom putu traženja ravnopravnosti, da ne klonu duhom, nego da zajedno pod vođstvom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, ustraju", rekao je Čović na svečanom obilježavanje 23 godine od osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HRHB) u Gorici, kod Gruda.

On je dodao da je istorijska uloga onih koji su imali hrabrosti i mudrosti da osnuju HRHB i da na taj način zaštite hrvatski narod širom BiH.

"Koliko god da smo se odmakli od početaka, jasno je da bez organizovanosti hrvatskog naroda u BiH mi nećemo ostvariti ono što je naša trajna težnja - apsolutnu, ustavnu, ali i svaku drugu teritorijalnu i institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH", naveo je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, kada se analizira popis stanovništva koji je nedavno objavljen, vidi se da gdje god nije bilo organizovanosti i djelovanja HRHB u bilo kojem obliku, Hrvata više nema, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije