BiH

Čović: Saosjećanje prema svima koji sa strepnjom dočekuju novi dan

Čović: Saosjećanje prema svima koji sa strepnjom dočekuju novi dan
Čović: Saosjećanje prema svima koji sa strepnjom dočekuju novi dan

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je večeras da u predstojeće praznične dane Božića treba pokazati saosjećanje prema svima u BiH koji sa strepnjom dočekuju novi dan, koji su unesrećeni nefunkcionisanjem vlasti u BiH i koji su osjetili snagu prirodnih katastrofa izazvanih poplavama i klizištima.

"Moramo jasno naznačiti našu obavezu prema svim narodima i građanima u BiH, obavezu da što prije uspostavimo izvršnu vlast koja će da radi za dobrobit svakog čovjeka, koja će pokrenuti BiH, pokazati najviši stepen socijalne osjetljivosti prema svima kojima je pomoć potrebna", rekao je Čović na tradicionalnom prijemu povodom katoličkog Božića, koji je upriličio u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, potrebno je izgraditi društvo kojem će biti obezbijeđena budućnost institucionalnog integrisanja sa najrazvijenijim i najuspješnijim.

Čović je prenio i riječi pape Franje, koji mu je prilikom nedavnog susreta poručio da je potrebno u BiH brinuti o najugroženijima i obezbijediti radna mjesta za mlade, da ne napuštaju zemlju.

"Svim katolicima želim čestit i radostan Božić, svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti želim radosne nadolazeće Božićne praznike, svim Židovima čestitam praznik Hanuke, a svima želim istinski sretnu i uspješnu novu godinu", poručio je Čović.

Božičnom prijemu u zgradi zajedničkih institucija BiH prisustvovali su predstavnici javnog, političkog, privrednog i kulturnog života BiH, te vjerskih zajednica, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije