BiH

Čović: Teško je definisati ko je pozicija, a ko opozicija

Čović: Teško je definisati ko je pozicija, a ko opozicija
Čović: Teško je definisati ko je pozicija, a ko opozicija
Fena

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je danas u Mostaru kako je politička situacija u BiH zabrinjavajuća te da je evidentna ozbiljna kriza funkcionisanja vlasti na svim nivoima.

Naime, danas je otkazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na upit je li koalicija tehnička, Čović je odgovorio kako koalicija na entitetskom i državnom nivou postoji "od tačke dnevnog reda do tačke dnevnog reda, kako je čiji interes".

"Drugim riječima, teško je i definisati ko je pozicija, a ko opozicija", izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS BiH.

Naveo je i to kako je siguran da izbora prije oktobra 2018. godine neće biti, a za to vrijeme "treba nešto uraditi i treba funkcionisati i pokušati ispuniti planove, ne samo na evropskom putu, nego i oko ključnih ekonomskih i životnih pitanja".

Najavio je kako će hrvatske političke stranke do kraja aprila, preko klubova zastupnika na entitetskom i državnom nivou pokrenuti nekoliko inicijativa ne bi li se krenulo s rješavanjem problema koji se već dugo guraju pod tepih.

"Moramo pronaći neko rješenje kojim ćemo probuditi odnose u BiH, da se pokrenu one aktivnosti koje smo mi sebi stavili u zadatak, a to je primarno stabilnost BiH, jačanje socioekonomskih potencijala s jedne strane, te osiguravanje evropskog puta s druge strane", istakao je Čović.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS BiH u Mostaru, pored aktuelne političke situacije, razgovarano je i o bivšim pripadnicima HVO.

"Razgovarali smo o zaštiti dostojanstva hrvatskih veterana, u kontekstu procesa u Hagu, i šestorice predstavnika HVO, koji brane čast HVO i svih institucija koje su izložene optužbama. Dajemo im punu podršku a dokažu svoju nevinost pred Haškim tribunalom. Staćemo uz sve one koji su časno nosili odoru HVO i dati im potporu", poručio je Čović.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije