BiH

Čović i Dodik šalju zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH

Čović i Dodik šalju zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH
Čović i Dodik šalju zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavili su danas da će u parlamentarnu proceduru uputiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji će izraditi ove dvije stranke.


Nakon sastanka u Banjaluci, Dodik je novinarima rekao da će dvije stranke u narednim danima raditi na izradi i usaglašavanju teksta ovog zakona, koji, ukoliko žele, mogu podržati i druge političke partije.

On je dodao da je sa liderom HDZ-a dogovorio i zajednički rad na lokalnom nivou tamo gdje je to moguće, navodeći da su obojica zadovoljni rezultatima ostvarenim na proteklim lokalnim izborima.

Lider SNSD-a je poručio da ova stranka neće ulaziti u vlast na nivou BiH, iako su aktuelni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, nakon poraza njihovih stranaka na lokalnim izborima, apsolutno delegitimisani.

Lider HDZ-a BiH je potvrdio da je sa predasjednikom SNSD-a danas razgovarao o rezultatima lokalnih izbora, kao i da su dogovoreni dalji razgovori rukovodstva ove dvije stranke o brojnim bitnim pitanjima u BiH.

Čović je dodao da bi se u tom pogledu mogla dogovoriti dva ili tri "paketa" na kojima bi se moglo zajedno raditi, s ciljem donošenja sadržajnijih odluka kada je riječ o kretanjima u BiH.

On je istakao da se ne smije dozvoliti da bilo ko naruši odnose ove dvije stranke, kao i hrvatskog i srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije