BiH

Čović i Izetbegović sa Inckom: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH

Čović i Izetbegović sa Inckom: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH
Foto: Predsjedništvo BiH | Čović i Izetbegović sa Inckom: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Denisa Hernea i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uslova za integraciju BiH u EU i NATO, političko-ekonomskom stanju i prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u našoj zemlji.

Incko i Hern su istakli da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na kraju sastanka članovi Predsjedništva su izrazili podršku zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt, te mu zaželjeli uspjeh u izvršavanju misije u BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Đerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije