BiH

Čović pokreće razgovore sa liderima o vlasti, Izbornom zakonu i Ustavu BiH

Čović pokreće razgovore sa liderima o vlasti, Izbornom zakonu i Ustavu BiH
Čović pokreće razgovore sa liderima o vlasti, Izbornom zakonu i Ustavu BiH

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovaraće ove sedmice sa liderima stranaka iz FBiH i RS o funkcionisanju parlamenta BiH, odnosno potrebi što skorijih izmjena Izbornog zakona i sprovođenja odluke "Sejdić-Finci", piše "Večernji list" u izdanju za BiH.

List navodi da bi, prema najavama, konkretni razgovori stranaka o usaglašavanju sa izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava BiH uskoro trebalo da započnu.

Čović će susretima sa stranačkim liderima u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci započeti razgovore o funkcionisanju vlasti u FBiH, odnosno o tome kako konkretizovati sve što su razmatrali tokom niza dosadašnjih sastanaka.

Prema pisanju lista, Čović će na početku sedmice razgovarati sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a na kraju sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Kako list navodi, lideri stranaka pokušavaju da postignu dogovor da bi mnogi procesi bili ubrzani, da bi počela realizacija brojnih projekata, te kako bi se pokrenula cijela Federacija BiH.

Planirana je i sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi predsjedavajući Mladen Ivanić, te bošnjački i hrvatski član Bakir Izetbegović i Dragan Čović, osim predviđenih tačaka dnevnog reda, trebalo da otvore pitanja koja su posljednjih sedmica uzburkala javnost - od proslave Dana Republike Srpske, do američkih sankcija predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i budućih spoljnopolitičkih planova, posebno sa SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije