BiH

Čović sa Bodonijevom o reformskoj agendi

Čović sa Bodonijevom o reformskoj agendi
Čović sa Bodonijevom o reformskoj agendi

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je sa ambasadorom Francuske u BiH Kler Bodoni o napretku u sprovođenju reformske agende i o naporima za ispunjavanje svih uslova za dobijanje kandidatskog statusa do kraja godine.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi dvije zemlje izuzetno prijateljski i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Bodonijeva je tokom oproštajne posjete još jednom istakla podršku Francuske svim naporima koji se čine na evropskom putu BiH. 

Čović je zahvalio Bodonijevoj za saradnju tokom njenog ambasadorskog mandata u BiH i poželio joj uspjeh u nastavku karijere. 

Čović je razgovarao i sa ambasadorom Azerbejdžana za BiH Eldarom Hasanovim u Sarajevu o mogućnosti daljeg razvoja privrednih odnosa, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, te ulaganja azerbajdžanskih kompanija u BiH. 

Hasanov je prenio poziv predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva da Čović u predstojećem periodu, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, posjeti tu zemlju. 

Čović je pozdravio zainteresovanost i namjeru Azerbejdžana da dalje ulaže u BiH i dodao da će posjeta predsjednika Ilhama Alijeva BiH, planirana za septembar ove godine, doprinijeti daljem razvoju već dobrih odnosa dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije