BiH

Crnadak: Bakir se ovako ponaša prema meni jer sam Srbin

Crnadak: Bakir se ovako ponaša prema meni jer sam Srbin
Crnadak: Bakir se ovako ponaša prema meni jer sam Srbin

SARAJEVO - Saga oko pisma kojim je šef diplomatije BiH Igor Crnadak pokušao da spriječi zahtjev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije pred MSP u Hagu se nastavlja.

Crnadak je za "Večernje novosti" rekao da će ambasadorku Mirsadu Čolaković, koja po zahtjevu Bakira Izetbegovića nije proslijedila pismo, pozvati na odgovornost i konsultacije u Sarajevo, ukoliko u roku od dva dana ne obavi dužnost.

"Zatražiću i raspravu u Predsjedništvu BiH. Čolakovićeva je morala po zakonu da preda pismo. Ukoliko do toga ne dođe, planiram da odem u Hag i lično predam pismo", rekao je Crnadak.

On je istakao da se Izetbegović tako ponaša prema njemu samo zato što je Srbin.

"Sve dok budu smatrali da su institucije BiH bošnjačke imaćemo ovakve probleme. Izetbegović se ovako ne bi ponašao da su na mom mjestu Zlatko Lagumdžija ili Sven Alkalaj", naveo je Crnadak.

Kako beogradski list saznaje, pismo šefa diplomatije je najprije otvoreno u Ambasadi BiH u Hagu, umjesto da bude proslijeđeno, i sa njegovim sadržajem je direktno upoznat Bakir Izetbegović, koji je ministru rekao da nema pravo da šalje pismo sudu bez odobrenja Predsjedništva BiH.

Pritom, sam Izetbegović nije dobio takvo odobrenje kada je pokrenuo zahtjev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije