BiH

Crnadak: BiH spremna da doprinosi bezbjednosti i miru u Avganistanu

Crnadak: BiH spremna da doprinosi bezbjednosti i miru u Avganistanu
Crnadak: BiH spremna da doprinosi bezbjednosti i miru u Avganistanu

SARAJEVO- Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izrazio je spremnost BiH da nastavi da doprinosi stabilizaciji i bezbjednosti Avganistana i da učešćem u misiji "Odlučna podrška" osigurava obuku, savjete i drugu pomoć avganistanskim bezbjednosnim snagama i institucijama.

Crnadak je učestvovao na sastanku Sjeveroatlantskog savjeta na nivou ministara inostranih poslova sa predstavnicima operativnih partnera u misiji "Odlučna podrška" u Avganistanu, koji je danas održan u NATO štabu u Briselu.

On je podsjetio da je BiH od 2009. godine dala značajan doprinos NATO misijama u Avganistanu.

Crnadak je pozdravio izraženu namjeru saveznika da nastave pružati podršku avganistanskim vlastima i oružanim snagama s ciljem osiguranja bezbjednosti, mira i razvoja u Avganistanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je na ovom skupu učestvovao na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga. On je zahvalio zemljama učesnicama misije "Odlučna podrška" za saradnju ostvarenu tokom provođenja misije, prije svih SAD, NJemačkoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Ministri inostranih poslova zemalja NATO-a i partnerskih zemalja učesnica misije "Odlučna podrška", te ministri inostranih poslova Avganistana, Japana, Koreje, predstavnici EU i UN razgovarali su o bezbjednosnoj situaciji u Avganistanu, daljoj podršci avganistanskim odbrambenim i bezbjednosnim snagama, te nastavku misije "Odlučna podrška" i budućoj saradnji NATO-a i Avganistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije