BiH

Pratićemo provođenje presude u slučaju stare devizne štednje

Pratićemo provođenje presude u slučaju stare devizne štednje
Pratićemo provođenje presude u slučaju stare devizne štednje

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas na Bledu, pred početak Bledskog strateškog foruma 2015 (Bled Strategic Forum 2015), sa ministrom inostranih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom.

Tokom susreta je razgovarano o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Slovenije i mogućnostima za njihovo unapređenje, evropskim integracijama naše zemlje i regionalnoj saradnji.

Potvrđeno je da su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije veoma dobri i izražena opredijeljenost za njihovo daljnje unapređenje.

S tim u vezi ministar Crnadak je potvrdio da je Sloveniji upućen poziv da bude država partner na Gospodarskom sajmu u Mostaru, koji će biti održan u aprilu 2016. godine i dogovoreno da ministar Erjavec uskoro doputuje u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Takođe, ministar Crnadak i ministar Erjavec su naglasili da će sa punom pažnjom pratiti provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci i s tim u vezi istaknuli potrebu intenziviranja saradnje dvije zemlje na ekspertnom nivou.

Ministar Crnadak se ovom prilikom zahvalio ministru Erjavecu na podršci koju Slovenija pruža Bosni i Hercegovini na putu evropskih integracija. Sa druge strane ministar Erjavec je pozdravio nedavno potpisivanje Sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore  i ocijenio da navedeno treba da bude primjer i drugim zemljama regiona.

Ministar Crnadak je neposredno pred početak Bledskog strateškog foruma 2015 imao kratak neformalni susret sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije