BiH

Crnadak-HojtJi:Stranci da odu iz Ustavnog suda

Crnadak-HojtJi:Stranci da odu iz Ustavnog suda
Crnadak-HojtJi:Stranci da odu iz Ustavnog suda

SARAJEVO- Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je, tokom sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojt Jiom, da je Odluka o neustavnosti postojećeg Dana Republike Srpske definitivna potvrda da BiH treba da dobije novi zakon o Ustavnom sudu u kojem ne bi učestvovale strane sudije.

Crnadak i Hojt Ji razmotrili su u Sarajevu teme u vezi sa procesom evropskih integracija BiH sa naglaskom na pripreme za podnošenje aplikacije za članstvo u EU i prvi sastanak Savjeta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju zakazan za 11. decembar u Briselu.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da je tokom susreta, kojem je prisustvovala i ambasador SAD u BiH Morin Kormak, razmatrana i novonastala situacija nakon Odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti postojećeg Dana Republike Srpske, 9. januara.

Ministar Crnadak informisao je sagovornike o tome da se predmetna Odluka u Srpskoj doživljava kao neprijateljski nastrojena i kao pokušaj negiranja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije