BiH

Crnadak: Incko zabio nož u leđa svima koji pokušavaju da poprave imidž BiH

Crnadak: Incko zabio nož u leđa svima koji pokušavaju da poprave imidž BiH
Crnadak: Incko zabio nož u leđa svima koji pokušavaju da poprave imidž BiH

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je poređenje RS sa Nezavisnom Državom Hrvatskom /NDH/, koje je napravio visoki predstavnik Valentin Incko, jedna od najstrašnijih izjava i da je usmjerena protiv Republike Srpske i srpskog naroda, kao i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH.

"Možda gospodin Incko misli da je naštetio samo Republici Srpskoj ovakvim groznim poređenjem, ali je zapravo zabio nož u leđa svima koji pokušavaju da poprave imidž BiH u svijetu i da ovu zemlju iz perioda tame i sukoba povedu u bolju budućnost", istakao je Crnadak.

On naglašava da se kao ministar inostranih poslova BiH nalazi među najodogovornijim osobama u zemlji po pitanjima razvijanja dobrosusjedskih odnosa, evropskih integracija i unapređenja imidža BiH, te zbog toga najoštrije osuđuje i odbacuje poređenje Republike Srpske, kao jednog od dva entiteta BiH, sa zločinačkom NDH, jer to nanosi direktnu štetu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova /MIP/ BiH.

"Republika Srpska ima narod koji vjeruje u evropske vrijednosti, antifašistički narod koji predstavlja sve suprotno u odnosu na NDH. Ovaj narod se borio i ginuo da bi NDH bila poražena zajedno sa drugim fašistima i nacistima tokom Drugog svjetskog rata i nezabilježena je sramota, na bilo koji način, porediti NDH sa Republikom Srpskom", poručio je Crnadak.

On je ocijenio da je jučerašnja izjava visokog predstavnika u BiH uvredljiva i neprihvatljiva, te izrazio nadu da se Incko ubuduće neće više baviti katastrofalnim ideološko-istorijskim poređenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije