BiH

Crnadak: Izuzetno uspješna posjeta članova Predsjedništva Srbiji

Crnadak: Izuzetno uspješna posjeta članova Predsjedništva Srbiji
Foto: Ilustracija | Crnadak: Izuzetno uspješna posjeta članova Predsjedništva Srbiji

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je ishod posjete članova Predsjedništva BiH Srbiji izuzetno dobar, a obavljeni razgovori krajnje otvoreni i korisni, uprkos činjenici da je najviše pažnje privukla konferencija za novinare nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na jučerašnjem sastanku u Beogradu sa ministrima inostranih poslova Srbije i Turske, Crnadak je naglasio da Srbija i BiH nastavljaju da vrlo usko sarađuju u svim oblastima, posebno na polju evropskih integracija, što potvrđuje i usvajanje teksta Sporazuma o saradnji u oblasti evropskih integracija između BiH i Srbije, do čega je došlo na prethodnoj sjednici Savjeta ministara. 

U trilateralnom sastanku ministara inostranih poslova BiH, Srbije i Turske, on je naveo da dobra politička saradnja između tri zemlje može i treba da bude podstrek za još bolju i sadržajniju saradnju na ekonomskom planu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH. 

Jedna od tema sastanka bila je i najavljena izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd, u okviru čega su se sagovornici usaglasili da BiH treba u što skorijem periodu da odredi trasu navedenog auto-puta na svojoj teritoriji, a podrška Srbije i Turske ovom projektu nije upitna. 

Dio razgovora bio je posvećen i zajedničkom privrednom predstavništvu BiH i Srbije u Istanbulu, čijem će radu znatan doprinos pružiti Vlade Turske. 

Crnadak je izrazio nadu da će rezultati rada predmetnog predstavništva biti mjerljivi vrijednostima od kojih će koristi imati sve tri zemlje.

Ministri su razgovarali o održavanju narednog trilateralnog samita na predsjedničkom nivou, koji bi u sljedećoj godini trebalo da bude održan u BiH, te je usaglašen naredni susret na ministarskom nivou, koji će u prvoj polovini naredne godine biti održan u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije