BiH

Crnadak: Komunikacija bošnjačkih političara sa Srbijom treba biti iskrenija

Crnadak: Komunikacija bošnjačkih političara sa Srbijom treba biti iskrenija
Foto: Arhiva | Crnadak: Komunikacija bošnjačkih političara sa Srbijom treba biti iskrenija
Dejan Šajinović

BANJALUKA – Bošnjački političari bi trebalo da uspostave još bolju i iskreniju komunikaciju sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i ostalim ključnim funkcionerima te zemlje, rekao je Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH na doručku upriličenom za novinare nekoliko banjalučkih redakcija.

On je rekao da će sutra u Beogradu sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Srbije, svečano otvoriti novu zgradu Ambasade BiH u toj zemlji, uz zajedničku poruku i poziv na bolju saradnju između dvije zemlje.

"Naša poruka iz nove zgrade će biti poziv na što iskrenije i što bolje odnose između dvije zemlje koji treba da rezultirtaju s što više ekonomske saradnje i što više efekata za građane i u Srbiji i u BiH", rekao je Crnadak.

Dodao je da će otvaranje te zgrade, uz predstojeću posjetu predsjednika Vučića BiH, pokazati da su odnosi u uzlaznoj putanji.

Upitan šta očekuje oko Ugovora o transportnoj zajednici jugoistočne Evrope, koji BiH nije potpisala u Trstu zbog negativnog stava Vlade RS, Crnadak je rekao da očekuje da će problem biti razriješen uskoro i da će u narednih nekoliko dana ugovor ipak biti potpisan.

"Kada sam vidio posljednji zaključak Vlade RS, bilo mi je dodatno žao što to nismo završili u Trstu jer je zaključak na tragui onog što sam i sam predlagao za vrijeme samita u Trstu, da se ugovor prihvati u tekstu kakav jeste bez izmjena, i da se usvoji zaključak da će tri ministra u Savjetu ministara i entitetskim vladama koordinisati svoje aktivnosti i usaglašavati stavove tokom perioda implementacije", rekao je Crnadak.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije
}