BiH

Crnadak: Milanović je zaista pretjerao

Crnadak: Milanović je zaista pretjerao
Crnadak: Milanović je zaista pretjerao

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je u četvrtak kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović "zaista pretjerao" u svojim izjavama o stanju u BiH i Srbiji te je dodao kako se od nekoga ko pretenduje postati hrvatski premijer očekuje više poštovanja i takta u komentarisanju stanja u susjednim zemljama.

"Mislim da bi neko ko je kandidat za premijera Hrvatske i ko je već bio na toj dužnosti morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o komšijama i odnosima u regiji. Milanović je uvrijedio i BiH i Srbiju i Srbe kao narod", kazao je Crnadak, javila je Fena.

Ministar spoljnih poslova BiH je istakao je kako je želja aktuelnog sastava Savjeta ministara BiH graditi što bolje odnose s Hrvatskom, ali Milanovićeve izjave, po njegovom mišljenju, sada otvaraju pitanje je li to moguće.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", rekao je Crnadak.

Milanović je u na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruženja koje su predvodile protest u Savskoj rekao, po audiozapisu sa sastanka koji je objavio Jutarnji list, rekao da "Bosna i Hercegovina nije država" i da se "tamo nema s kime razgovarati". Rekao je i kako bi, da se njega pita, ugurao BiH u EU preko reda, "jer tamo nema reda, nema poretka".

Crnadak smatra kako bi za BiH bila "medvjeđa usluga" ukoliko bi se realizovala Milanovićeva zamisao da se tu zemlju preko reda "ugura u Evropsku uniju" jer BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju dostići evropske standarde na privrednom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

"Ne trebaju nam nikakvi prečice već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu ka EU", izjavio Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije