BiH

Crnadak: Nastavljaju se razgovori sa partijama i pojedincima o prelasku u PDP

Crnadak: Nastavljaju se razgovori sa partijama i pojedincima o prelasku u PDP
Crnadak: Nastavljaju se razgovori sa partijama i pojedincima o prelasku u PDP

BANJALUKA - Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je večeras u Banjaluci da PDP nastavlja razgovore sa partijama i pojedincima o prelasku u ovu stranku i da će neki od rezultata tih razgovora biti poznati uskoro, dok su neki novi članovi već pristupili.

On je ponovio da će Savez za promjene imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Srpske na izborima iduće godine.

"Razgovaraćemo o imenima, ali mislim da je recept iz 2014. godine dobar. To znači da ta dva kandidata dolaze iz dvije različite stranke", rekao je Crnadak novinarima nakon radnog sastanka Mjesnog odbora PDP-a Starčevica u proširenom sastavu.

On je dodao da PDP sastankom Mjesnog odbora Starčevica nastavlja jačanje svoje infrastrukture u Banjaluci.

"PDP će uskoro imati više od 260 mini mjesnih odbora u Banjaluci. Proces ćemo završiti u junu kada će biti održan Gradski sabor PDP-a", naveo je Crnadak.

On je pozvao sve ljude u Banjaluci koji žele promjene da se pridruže PDP-u.

Kada je riječ o gradskoj vlasti u Banjaluci, Crnadak kaže da je PDP 100 dana ćutao, ali da se zapravo ništa nije promijenilo u odnosu na period kada su gradonačelnici bili Slobodan Gavranović i Dragoljub Davidović.

"Pravih promjena u gradu Banjaluci nema. Dva glavna uspjeha vlasti su najave da će biti reprogramirani stari dugovi koje je napravio SNSD i da ćemo se ponovo grijati na drva. To nije dovoljno, zato PDP nastavlja snažnu borbu u Banjaluci", rekao je Crnadak, koji je i šef Radne grupe za reorganizaciju PDP-a u Banjaluci.

Crnadak očekuje da će Srbija na predstojećim izborima još jednom pokazati demokratski kapacitet

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak očekuje da će Srbija na predstojećim predsjedničkim izborima još jednom pokazati svoj demokratski kapacitet.

"Ubijeđen sam da će, bez obzira na to kakvi budu izborni rezultati, dvije stvari ostati iste - da će se nastaviti razvijati odnosi između Srbije i BiH, te jedna emotivno snažna veza između Srbije i Republike Srpske", rekao je Crnadak, koji je i potpredsjednik PDP-a.

On je naveo da Savez za promjene i PDP čvrsto brane poziciju Republike Srpske na nivou BiH.

"Čvrsto branimo poziciju Republike Srpske na pitanjima revizije, reformi, Dana Republike Srpske i rezolucije o Srebrenici", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On kaže da SNSD treba da odgovori na pitanja kada će platiti dugove poljoprivrednicima i radnicima "Željeznica Republike Srpske", te otkud kriminal u Investiciono-razvojnoj banci i Agenciji za bankarstvo Republike Srpske.

"SNSD je još jednom pokazao da im je mnogo važniji njihov interes i neki sitni dnevno-politički poen nego suština. Ne mislim da oni imaju lošu namjeru, ali sa prudskim sporazumom, zalaganjem za treći entitet i ponašanjem u parlamentu pokazuju da ne vode računa o interesima Republike Srpske", rekao je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije