BiH

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane
Foto: Anadolija | Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

BANJALUKA - PDP čvrsto stoji na poziciji i to smo pokazali i kroz rad Mladena Ivanića, počasnog predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH, i moj rad, da nema govora ni o kakvoj priči o članstvu u NATO-u sve dok je Srbija vojno neutralna, izjavio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH.

"To se sigurno neće promijeniti, nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama stranke u Banjaluci.

Govoreći o poziciji bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska na međunarodnoj sceni, Crnadak je istakao da su predstavnici PDP-a u prethodne četiri godine radili na stalnom na jačanju međunarodne pozicije RS i njegovoj dodatnoj afirmaciji, kao i da su bili vrlo jasni oko ključnih stvari poput pitanja NATO, Kosova i drugih sličnih pitanja važnih za srpski narod.

Podsjetio je da su sve ključne odluke vezane za NATO donijeli Nikola Špirić i Nebojša Radmanović 2008. i 2009. godine, uključujući "čuveno pismo generalnom skeretaru NATO u kojem se moli za što brži ulazak BiH u NATO, a odluka o vojnoj neutralnosti Srbije donesena 2007. godine".

"Sve odluke u snažnom približavanju NATO koje je donosio SNSD stigle su nakon što je Srbija donijela odluku o vojnoj neutralnosti i to pokazuje svu nekorektnost i dvoličnost ljudi koji nas danas lažno optužuju", kazao je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije