BiH

Crnadak: Pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma

Crnadak: Pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma
Crnadak: Pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma

NOVI GRAD - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da BiH mora da pokaže odlučnost u borbi protiv terorizma, te da je najvažnije da se zadrži atmosfera saradnje institucija.

Crnadak je istakao da je dobro to što je osuda nedavnog terorističkog čina u Zvorniku bila nepodijeljena i što su zajedno radili Agencija ze istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i MUP Republike Srpske.

"Sada je najvažnije da se zadrži ova atmosfera saradnje institucija do koje smo, nažalost, došli nakon terorističkog napada. U ovoj borbi ne može da bude neriješeno. Mi ćemo pobijediti - institucije moraju biti odlučne i iskreno vjerujem u to da imamo tu odlučnost", rekao je Crnadak novinarima u Novom Gradu. 

On smatra da bošnjački političari treba da budu na visini zadatka i da zajedno sa ostalima prave okvire u kojima će institucije i agencije koje se bave pitanjem borbe protiv terorizma biti u mogućnosti da se sa tim problemom izbore.

"Moramo da promijenimo još neke zakonodavne stvari. Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo pravde rade na tome i ja računam da ćemo već u junu imati završene izmjene", kaže Crnadak.

Prema njegovim riječima, tako će biti ispunjeni i uslovi Komiteta Savjeta Evrope - MANIVAL-a, a institucije BiH će pokazati odlučnost da budu dio svjetske koalicije u borbi protiv terorizma. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije