BiH

Crnadak: Posjeta Lavrova izuzetno uspješna

Crnadak: Posjeta Lavrova izuzetno uspješna
Foto: N.N. | Crnadak: Posjeta Lavrova izuzetno uspješna

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova BiH i Republici Srpskoj bila veoma uspješna i da je potvrdila prijateljske odnose sa Rusijom.

"Najvažnije poruke koje smo čuli bile su da Rusija čvrsto podržava Dejtonski sporazum i da se stvari u BiH mogu mijenjati isključivo dogovorom dva entiteta i tri naroda. Uvjeren sam da su ove poruke prihvatljive za svakoga u BiH", naveo je Crnadak u pisanoj izjavi.

On ističe da je veoma važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore, te da nema svoje favorite među partijama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Crnadak navodi da je Lavrov pokazao diplomatsku veličinu izbalansiranim i otvorenim nastupom, kao i izražavanjem interesovanja za slučaj "David Dragičević", koji je "najvažnije pitanje trenutno u Republici Srpskoj".

"Bez obzira na negativne stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nastaviću da pomažem internacionalizaciji ovog slučaja u narednom periodu, jer vjerujem da se tako doprinosi njegovom rješavanju", naveo je Crnadak.

On je dodao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "nije uspio ovu posjetu da iskoristi za svoju predizbornu kampanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije