BiH

Crnadak: Sadašnji režim mora da ode

Crnadak: Sadašnji režim mora da ode
Crnadak: Sadašnji režim mora da ode

BANJALUKA - Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak istakao je danas da su promjene suština oktobarskih izbora, ali na način da se mijenja sistem u Republici Srpskoj, te ode sadašnji režim u kojem su, kako je rekao, vladali pljačka naroda, te dosad nezabilježen nepotizam.

"Mora se prekinuti sadašnja situacija da su institucije RS pod kontrolom pojedinih porodica, kao i enormno i nelogično zaduživanje RS. Jednostavno rečeno, mora doći do promjene režima koji devet godina vlada u RS na nesreću naroda", rekao je Crnadak na pres-konferenciji.

PDP je danas promovisao i slogan "Pridruži se promjenama", s kojim ide u predizbornu kampanju, a pripremili su i politiku za naredne četiri godine, zasnovanu na tri "stuba" - ekonomiji, borbi protiv korupcije i kriminala, te programu pomoći socijalno ugroženim kategorijama.

Crnadak kaže da je njihov slogan apel građanima, jer smatraju "da se borba protiv sadašnjeg režima u RS ne može dobiti bez široke podrške naroda".

"Pozivamo sve one koji su nezadovoljni, svjesni do čega nas je dovela vlast koalicije SNSD, DNS i socijalista, da nam se pridruže u promjenama i da 12. oktobra izađu na izbore i da glasaju. Stranačka 'vojska' SNSD-a se za to priprema, kao i svi oni koji imaju korist od ovog režima", rekao je generalni sekretar PDP-a.

Naveo je da PDP ne sumnja da će njihov lider Mladen Ivanić biti izabran za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije