BiH

Crnadak: U BiH ne postoji konsenzus o članstvu u NATO

Crnadak: U BiH ne postoji konsenzus o članstvu u NATO
Crnadak: U BiH ne postoji konsenzus o članstvu u NATO

SARAJEVO - Nastavak evropskih integracija ostaje opredjeljenje i prioritet svih nivoa vlasti u BiH, rekao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak na predavanju u Atlantskom savjetu u Vašingtonu o temi "Buduća evropska inicijativa".

Predavanju je prisustvovao veliki broj predstavnika američke administracije, diplomatskog kora, novinara i predstavnika drugih oblasti javnog života Vašingtona.


Crnadak je prisutne upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, spoljnopolitičkim prioritetima BiH i ciljevima koje je potrebno dostići u budućnosti, saopšteno je iz MIP-a BiH.

On je posebno naglasio značaj predaje aplikacije za članstvo BiH u EU, do čega bi trebalo da dođe već 15. februara.

Crnadak je govorio i o opredijeljenosti za konstruktivnu saradnju sa NATO-om, pomenuvši i učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnoj operaciji ISAF u Avganistanu, uz napomenu da u BiH ne postoji konsenzus o punopravnom članstvu u ovom savezu.

Nakon predavanja, održan je okrugli sto i otvorena debata u okviru koje su gosti imali priliku da Crnatku postavljaju pitanja.

Nakon predavanja u Atlantskom savjetu, Crnadak se sastao sa direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD Čarlsom Kapčenom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu.

Predavanjem u Atlantskom savjetu i sastankom u Savjetu za nacionalnu bezbjednost SAD, Crnadak je okončao posjetu SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije