BiH

Crnadak i Bodoni: Opredjeljeni za odlučnu bornu protiv terorizma

Crnadak i Bodoni: Opredjeljeni za odlučnu bornu protiv terorizma
Crnadak i Bodoni: Opredjeljeni za odlučnu bornu protiv terorizma

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak istakao je u razgovoru sa francuskim ambasadorom u BiH Kler Bodoni opredijeljenost BiH da snažno i odlučno nastavi borbu protiv terorizma u okviru globalne koalicije.

Crnadak je podsjetio da je poslije terorističkog napada u Rajlovcu, koji se dogodio nakon napada u Parizu, pitanje borbe protiv terorizma u BiH još više dobilo na značaju.

On je i ovaj put najoštrije osudio teroristički napad u Parizu u kojem je poginulo više od 130 lica i izrazio saučešće, solidarnost i podršku francuskom narodu.

Tokom susreta razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa akcentom na odluku Ustavnog suda BiH o Zakonu o praznicima Republike Srpske i sutrašnji sastanak Savjeta za implementaciju mira /PIC/ u BiH.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH navode da je bilo riječi i o putu BiH ka EU, podršci Francuske na tom putu i drugim aktuelnim temama.

Crnadak je u odvojenim posjetama primio i ambasadore Kine u BiH Čen Bo i Iraka za BiH sa sjedištem u Beogradu Falaha Abdulhasana Abdusadaha.

Crnadak je u nastupnu posjetu primio ambasadora Kine Čen Bo, kojoj je poželio dobrodošlicu u BiH i izrazio nadu da će se prijateljstvo i saradnja dvije zemlje nastaviti unapređivati.

On je naglasio da je cilj BiH jačanje ekonomske saradnje sa Kinom, odnosno lakši plasman proizvoda iz BiH na veliko kinesko tržište i povećanje kineske investicije u BiH.

Tokom oproštajne posjete ambasadora Iraka, Crnadak je zahvalio Abdulhasanu Abdusadahamu za doprinos na jačanju saradnje i veza između BiH i Iraka i poželio uspjeh u budućem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije