BiH

Crnadak i Kormak saglasni: Prioritet utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije

Crnadak i Kormak saglasni: Prioritet utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije
Foto: N.N. | Crnadak i Kormak saglasni: Prioritet utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador SAD u BiH Morin Kormak saglasili su se da će ova godina biti važna za nastavak ekonomskih reformi i početak ozbiljne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u BiH jer su vladavina prava i utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije prioritet u oba entiteta i kod sva tri konstitutivna naroda.

Crnadak i Kormakova razgovarali su danas na Jahorini i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova. 

"Konstatovano je da su sprovođenje poštenih i demokratskih izbora, kao i primjena izbornih rezultata na svim nivoima, od ogromnog značaja za demokratski razvoj u BiH", navedeno je u saopštenju. 

Crnadak je istakao da je za BiH veoma važna podrška koju SAD daju Dejtonskom sporazumu i neophodnosti postizanja unutrašnjeg dogovora. 

"Samo se uvažavanjem Republike Srpske i Federacije BiH, kao i sva tri konstitutivna naroda, može graditi zajednička budućnost", poručio je Crnadak tokom razgovora sa Kormakovom. 

On je upoznao ambasadora SAD u BiH da će u februaru boraviti u Vašingtonu, gdje će imati sastanke sa predstavnicima američke administracije i Kongresa, kao i sa akademskom zajednicom sa ciljem daljeg jačanja bilateralnih odnosa BiH i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije