BiH

Crnadak i Valstrom razgovarali o ekonomskoj saradnji

Crnadak i Valstrom razgovarali o ekonomskoj saradnji
Crnadak i Valstrom razgovarali o ekonomskoj saradnji

ŠTOKHOLM - Ministar spoljinih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak susreo s ministrom spoljinih poslova Kraljevine Švedske Margot Valstrom, u sklopu službene posjete Kraljevini Švedskoj.

Crnadak je pozdravio odlične odnose dviju zemalja, izrazivši zahvalnost svojoj koleginici za svesrdnu podršku koju Švedska pruža u naporima Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija.

Valstrom je naglasila da je evropska integracija zapadnog Balkana jedan od važnijih spoljnopolitičkih prioriteta njene zemlje, te da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti. Takođe, Valstrom je pohvalila rezultate koje je BiH na tom planu ostvarila u protekloj godini, te izrazila nadu da će se takav tempo održati i u 2017. godini.

Crnadak i  Valstrom razgovarali su o ekonomskoj saradnji dviju zemalja, naglasivši da se izuzetno prijateljski odnosi između BiH i Švedske trebaju iskoristiti kako bi se unaprijedile i ekonomske veze, koje nisu još uvijek dovoljno iskorištene.

Osim navedenog, razgovaralo se i o temama vezanim za Ujedinjene nacije, s obzirom da je Švedska od 1. januara 2017. godine preuzela predsjedavanje Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Na kraju susreta Crnadak je upoznao svoju koleginicu o održanom otvaranju postavke o Ivi Andriću u Nobelovom muzeju, te joj poklonio primjerak knjige tog slavnog autora „Na Drini ćuprija“, saopšteno  je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije