BiH

Čubrilović-Cvijanović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

Čubrilović-Cvijanović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH
Čubrilović-Cvijanović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

BANJALUKA - Predsjednici Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Željka Cvijanović zaključili su danas da je neophodno da socijalni partneri, prvenstveno predstavnici sindikata i poslodavaca, zajedno sa svim zainteresiranim stranama, obave širu raspravu i iznađu najprihvatljivija rješenja u tekstu novog zakona o radu, koji bi trebalo da bude upućen u parlamentarnu proceduru do kraja ove godine.

Čubrilović i Željka Cvijanović su dogovorili i da je potrebno blagovremeno dostaviti planirane nacrte i prijedloge zakona kako bi, u toku jesenjeg zasijedanja, Narodna skupština mogla da, u okviru svog Programa rada, razmatra i usvoji potrebne reformske zakone, izvrši izmjene i dopune ostalih planiranih zakona i razmotri dokumente iz drugih oblasti.

Utvrdili su i plan aktivnosti u vezi s pravovremenom pripremom budžeta Republike Srpske za 2016. godinu, kako bi se, kroz dvije faze, došlo do realnog i ostvarivog budžeta za narednu godinu.

Nastavak Pete sjednice Narodne skupštine RS očekuje se sljedeće sedmice, a Šesta redovna sjednica trebalo bi da bude održana sredinom septembra tekuće godine, saopšteno je iz parlamenta RS nakon sastanka Čubrilovića i Željke Cvijanović.

Konstatovali su i da je Narodna skupština RS, s obzirom na realizaciju Programa rada za 2015. godinu, najefikasniji parlament u Bosni i Hercegovini što su, u svojim izvještajima, istakle i nevladine organizacije koje se bave monitoringom rada organa vlasti u RS i BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije