BiH

Čubrilović: Imamo dobru saradnju sa Palama

Čubrilović: Imamo dobru saradnju sa Palama
Foto: N.N. | Čubrilović: Imamo dobru saradnju sa Palama
Srna

PALE - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da institucije Srpske imaju veoma dobru saradnju sa opštinom Pale i da će planirani projekti o kojim ga je upoznao načelnik Boško Jugović sigurno dobiti podršku.

"Ovo je lokalna zajednica koja je gotovo udvostručila broj stanovnika i vjerujemo da je i to dalo doprinos njenom razvoju", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je izrazio nadu da će opština Pale, osim fakulteta koje ima, dobiti još neke institucije, poput sudova koji su neophodni kako stanovnici ne bi morali da idu 40 kilometara radi rješavanja najelementarnijih poslova.

On je naglasio da se Narodna skupština trudi da zakonskim rješenjima doprinese efikasnosti razvoja lokalnih zajednica i njihovom funkcionisanju.

Jugović je istakao da je na današnjem sastanku sagledan odnos lokalne uprave, odnosno Skupštine opštine Pale i Narodne skupštine Republike Srpske, te da je lokalno rukovodstvo upoznato o zakonima koji se u ovom trenutku donose u parlamentu Srpske, a koji su važni za lokalnu zajednicu.

"Razgovarali smo o konkretnim projektima za koje ćemo dobiti punu podršku, a riječ je o kapitalnim projektima izgradnje zgrada opštine i Policijske uprave Istočno Sarajevo, o izmještanju Toplane, kao i o proširenju obdaništa", naveo je Jugović.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica.  

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

PATRIOTA RS

Čista šuplja priča, jer sada pričati o kapitalnim projektima u Palama je priča za maloumne..... Kapitalni projekti su davno sahranjeni moj Čubriloviću a to je Famos, Kapela, Pilana, kasarna u Jahorinskom potoku iz koje je srpska municija predata u Hadžiće...., Pretis koji je sahranio Mrda, fabrika u Podgrabu . Ono što nije uspjelo da se zaposli u zajedničkim institucijama radi u najmu po Jahorini kod kriminalaca ili kod muslimana u Sarajevu....toliko o vama i vašoj pažnji i saradnji....a da ne pričamo kako se ponizno Paljani moraju liječiti u Sarajevu.... tužno je to sve i žalosno...

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije