BiH

Čubrilović: Incko treba da se izvini

Čubrilović: Incko treba da se izvini
Čubrilović: Incko treba da se izvini

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da bi visoki predstavnik za BiH Valentin Incko trebalo da se izvini zbog poređenja Dana Republike Srpske sa danom osnivanja Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

Čubrilović je istakao da su mnogi zvaničnici iz Republike Srpske pozvali Incka da se izvini, što bi trebalo i da učini ukoliko razumije te poruke.

"Od Incka se očekuje da štiti ustavni poredak BiH i da bude tumač Dejtonskog mirovnog sporazuma, a nikako da svađa narode unutar BiH", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon novogodišnjeg i božićnog prijema za predstavnike medijskih kuća.

On je napomenuo da u Republici Srpskoj nema nikoga ko nije osudio takvo ponašanje visokog predstavnika.

"Izjava visokog predstavnika u kojoj je poredio Dan Republike Srpske sa danom NDH ne može se smjestiti u zdrav razum", rekao je Čubrilović.

Komentarišući izjavu predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da Republika Srpska nije nastala 9. januara već na osnovu Dejtonskog sporazuma i da je taj datum falsifikat, Čubrilović je rekao da bi bilo bolje da hrvatski predsjednik upozna svoju javnost o svom radu u SAD, a ne da komentariše Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije