BiH

Čubrilović: Izbori za gradonačelnika Doboja prvi test za Demokratski savez

Čubrilović: Izbori za gradonačelnika Doboja prvi test za Demokratski savez
Foto: N.N. | Čubrilović: Izbori za gradonačelnika Doboja prvi test za Demokratski savez

DOBOJ - Član Nezavisnog poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je Srni da prvi politički test za novoformirani Demokratski savez očekuje na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja, te najavio podršku nezavisnom kandidatu Borisu Jeriniću.

Čubrilović, koji je danas održao sastanak sa pristalicama ove političke opcije u Doboju, naveo je da je zadovoljan podrškom sa terena, kako članova iz drugih stranaka, tako i novih pristalica, kako bi se stranka pripremila za lokalne izbore u 2020. godini.

On je posjetio da je za 22. decembar najavljena osnivačka Izborna skupština Demokratskog saveza, koja će biti održana u Banjaluci.

"Na Skupštini ćemo izabrati predsjednika, glavni odbor, nadzorni odbor i statustarnu komisiju. Definisaćemo obaveze prema regijama i krenuti u novu političku borbu", rekao je Čubrilović.

On je istakao da je riječ o stranci centra, desno orijentisane, nacionalno opredijeljene, na već dokazanim principima i osnovama za razvoj Srpske.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Doboj Slađan Jović kaže da je danas održan inicijativni odbor Demokratskog saveza za grad Doboj, kojem se odazvao i veliki broj članova nekadašnjeg dobojskog Odbora DNS-a.

Prema njegovim riječima, formiranje dobojskog odbora uslijediće odmah nakon formiranja republičkih organa.

Jović je najavio da će Demokratski savez imati dva odbornika u Skupštini grada Doboj, koji će do daljeg nastupati kao nezavisni odbornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije